Uitbreiding Familierestaurant De Schulpwei, Wassenaar

“Een grijze driehoek op een glazen plint”

Restaurant De Schulpwei is al jaren een bekend familierestaurant in Wassenaar. Goed en makkelijk bereikbaar, met ruime parkeervoorzieningen en gesitueerd op een prachtige plek tegenover een bos, langs de doorgaande weg naar het strand.

Begin 2010 kregen we de opdracht het bestaande restaurant onder de loep te nemen en een uitbreiding te ontwerpen.

Vernieuwend, licht, open, vriendelijk en met oog op de toekomst is het gebouw gerenoveerd en heeft het een restyling in sfeer, ruimtelijkheid, ambiance en kleur ondergaan.

In eerste instantie was het achterstallig onderhoud, de voorgevels (hoofdzakelijk glazen puien) en het dak zijn vernieuwd en het voorterras aangepast. Tijdens de tweede bouwfase, in februari 2011, zijn de keuken, bar en toiletgroep geheel vernieuwd. Ook het interieur is sfeervol ingericht.

In de derde fase is het gebouw afgerond en kreeg het een modern en open gezicht. Naast een ruime en nieuwe entree is er aan de achterzijde een sfeervolle zaal gerealiseerd. Ook het buitenterrein met parkeervoorzieningen en groen is aantrekkelijk en uitnodigend geworden.

Het bestaande piramidevormige dak is als ruimtelijk en architectonisch herkenningselement gebruikt. Het wijzigen van rode naar grijze dakpannen is in die zin als vernieuwend symbool gebruikt. Het specifieke kenmerk van de grijze driehoek staat los op een glazen plint.

De open begane grond is transparant. Het geeft het gebouw een vriendelijke openheid en toegankelijkheid.